Mina svar på läsarnas frågor 😊

 
Här kommer svaren på frågorna som jag fick av er i torsdags. Håll till godo 😊
 
Netti
Vilken är din favoritfärg och vilken färg klarar du inte av?
Jag har nog inte någon direkt favoritfärg, men olika nyanser av blått tycker jag om.
Den färg som jag har svårast för är nog brunt, förknippar det med gamla fula gabardinbyxor på gamla gubbar från när jag var barn 😂
 
Vad äter du helst en lördagkväll till middag och under kvällen?
Under vinterhalvåret så föredrar jag antingen en god tapas eller tacotallrik och under sommaren är det definitivt grillat i alla dess former som gäller till middag en lördagskväll.
När det gäller vad jag helst äter under kvällen så får det bli olika typer av snacks eller ost och kex oavsett årstid. 
 
 
Petra: 
Hur kom det sig att du började blogga?
Nu har jag tappat räkningen på hur många bloggar jag har haft, men min första blogg började jag med för att jag tyckte att det såg så roligt ut när min dotter Malin bloggade. Jag var hennes bloggfotograf och det lockade mig till att skaffa en egen blogg.
 
När blev du ensamstående med barnen?
Jag separerade från barnens pappa sommaren 2007, men vi hade bestämt oss för att skiljas tidigare. Vi bodde ihop ett tag tills jag fick tag i en tillräckligt stor lägenhet till mig och barnen.
 
Hur är din relation med barnens pappa ?
Artigt korrekt skulle man väl kunna säga. Vi har aldrig bråkat om barnen utan de har själva fått varit med och påverkat hur de har velat bo efter skilsmässan. Det har sett olika ut över tid och olika för de olika barnen. Vi ville inte att barnen skulle komma i kläm för att vi inte ville leva tillsammans längre.
 
 
Hilma:
Tittar du på Riverdale?
Nej, inte än iallafall, men vem vet när det blir eftersom jag har en tendens att se det mesta i serieväg som jag får tips om. 
 
 
Lisa:  
Varför bloggar du?
Främst för att jag tycker att det är otroligt roligt! Genom bloggen har jag lärt känna en himla massa med trevliga människor som jag kikar in hos dagligen och jag blir alltid lika glad när de kikar tillbaka. 
 
 
 
Carina: 
Hur fungerar livet med att vara särbo?
Det funkar hur bra som helst. Det tar ca 17 minuter att promenera mellan våra bostäder så det är ju väldigt nära. Vi träffas i princip varenda dag efter jobbet iallafall och hittar på saker tillsammans på helgerna och semestrar tillsammans.
 
Hur får man ihop vardag, ungar och den där gemenskapen med den man älskar ;-)
Det var lite krångligare när vi träffades för då hade jag fyra hemmavarande barn. Vi sågs på kvällarna och på helgerna och lite oftare när barnen var hos sin pappa. Numera har jag bara min yngsta kvar här hemma och han blir 18 år i sommar så oftast så ses vi på vardagskvällar efter jobbet och så sover jag hos honom under helgerna och är hemma en stund på dagarna hos sonen och katterna. Så länge man har en trygg relation till sina barn och en stark kärlek till den man har som partner så är ingenting omöjligt. 
 
 
Emelie
Hur spenderar du helst en helg?
Definitivt med sovmorgon hemma hos Calle! Melodikrysset till frukosten på lördagsmorgonen och sedan gärna en second hand runda med Calle under förmiddagen. När det blir lite varmare ute så gör jag gärna utflykter till olika naturreservat med Calle eftersom jag älskar naturen och att utforska nya platser. Jag älskar grillat också, så det är en favorit under helgerna under sommarhalvåret. Annars så gillar jag verkligen att bara ta det lugnt under helgen och få härlig återhämtning.

Hur många barn har du?
Jag har fyra barn. Malin född -95, Mikael född -96, Johan född -97 och Mattias född -02.

När träffades du och Calle?
Den första gången jag träffade Calle var den 4 november 2010, så i år har vi varit tillsammans i 10 år.

Hur kom det sig att du började blogga?
Svaret står under samma fråga hos Petra.

Nämn en blogg som ger dig väldigt mycket inspiration.
De  bloggar som jag fortsätter att besöka efter att jag har kikat in första gången har alla något som gör att jag vill kika tillbaka igen och det just för att jag hittar olika typer av inspiration där. Eftersom frågan var att jag skulle nämna en så får det bli Julias blogg då jag alltid får nya uppslag till min egen blogg när jag kikar in till henne. 
 
 
Linda 
Vad är det bästa med att blogga?
Definitivt att man får en så härlig kontakt med en massa fantastiska människor!
 
 
Yasmine
Vem skulle du vilja äta lunch med?
Jag skulle vilja äta lunch med min vän Birgitta som inte finns längre. Jag skulle vilja fråga henne alla de frågor jag aldrig hann att få svar på innan cancern tog henne.
 
Har du någon förebild?
Ja, min mormor. Hon var den finaste människa man kan tänka sig.
 
Vad spenderar du helst pengar på?
Jag är riktigt tråkig och gör inte av med särskilt mycket pengar och eftersom jag älskar mat i alla dess former så lägger jag helst pengar på riktigt god mat. 
 
 
Ullie
Va det meningen att ni skulle va särbo eller va det något som växte fram då man har barn som ni hade?
Jag var väldigt tydlig med att jag inte var intresserad av att flytta ihop med någon så länge jag hade hemmavarande barn när vi träffades och det passade Calle. Mina barn har en bra relation till Calle och jag har en bra relation till hans dotter, så det är inget hinder där utan vi trivs helt enkelt som vi har det som särbo just nu.  
 
 
Eva: 
Är du nöjd med ditt liv i dag?
Det finns alltid saker som man önskar vore annorlunda, men i det stora hela så är jag faktiskt rätt så nöjd.

Hur mkt tid lägger du på bloggen?
Det är lite olika. Vissa dagar kan jag sitta rätt så länge då jag förbereder kommande inlägg, letar reda på bra bilder och sådant, men andra dagar kikar jag bara in en kort stund för att svara på kommentarer och kika in till de bloggar jag brukar kika in till.

Hur öppen kan du va i bloggen?
Jag har inga problem med att vara öppen i bloggen, men undviker att skriva om vissa saker för att inte någon annan ska känna sig obekväm.

Har du nån tatuering?
Nej, det har jag inte.

Planer för sommaren?
Jag har lagt in om fyra veckors semester, men vi har inte planerat fullt ut vad vi ska göra under sommaren än. 
 
 
Julia
1. Vem irriterar du dig på på flygplatsen?
Den hopplöse framför mig som inte har koll och sinkar hela kön.

2. Vilken är din talang?
Jag har ordets gåva och kan både prata på ut och inandning och dessutom skriva allt från korta berättelser till min bok som aldrig tycks bli färdig för att jag är för självkritisk...

3. Om du bokstaverar ditt namn och gör en sådan där positiv bokstavsdikt om dig själv på dina bokstäver, vertikalt, H = härlig, E = energisk... etc. Hur skulle din dikt se ut? (Det här var INTE lätt att förklara...)
Händig Empatisk Lättlärd Entusiastisk Naturälskare Ajlianhängare 😁

4. Vilken är din favoriträtt (just nu)?
Alla olika varianter av souvlaki med tzatziki och grekisk sallad.

5. Vill du arbetsträna tillbaka till ditt jobb eller vill du byta karriär?
Jag vill börja med att arbetsträna mig tillbaka till mitt jobb för att se så jag får tillbaka min arbetskapacitet, men efter det så vet jag faktiskt inte riktigt vad jag vill bli när jag blir stor förutom att se till så jag får min bok publicerad.

6. TIPSA MIG OM NÅGOT! Valfri kategori!
 Då blir det ett väldigt otippat tips! Om du gör egen pepparkaksdeg, så ta i lite anchochili - det lyfter upp pepparkakskryddorna till oanade höjder 😍
 
 
 
Tack alla som ville ställa frågor till mig! Jag önskar er alla en riktigt fin tisdag! Kram 💖
Netti Starby

Oj vad många frågor du fick att svara på. Haha brunt har jag också svårt för men det kan vara snyggt på vissa plagg. Kul att du och Calle redan har varit ett par i 10 år och ni ser så gulliga ut tillsammans <3 Kramis

Svar: Ja, det var några stycken, men det tycker jag bara är roligt 😊 Jag kan tycka att brunt kan vara fint så länge det är integrerat i ett mönster, men på kläder har jag verkligen svårt för det 😂 Helt otroligt hur fort dessa år har gått! Fast det är väl som man säger - tiden går fort när man har roligt! Tack fina du!!! Kramar 💖
Heléna

Lisa

Vad roligt att läsa svaren på frågorna. Kul också att du fick så många frågor. :)
Jättefina bilder . Vacker hon var din mormor ( för jag antar att det är hon på den svartvita bilden ) :)
Jag gillar inte heller brunt för det känns gammalmodigt på något sätt.
Ha en fin tisdag kram <3

Svar: Tack! Ja, det var jätteroligt att så många ville veta lite mer om mig 😊Tack så mycket! Ja, hon var otroligt vacker min mormor. Jag tyckte att hon såg ut som en filmstjärna när jag var liten 😍
Tack och detsamma önskar jag dig! Kram 💖
Heléna

Carina

Tack för alla härliga svar som du delar med oss :-) <3
Jätteroligt att läsa!
Hihi jag läser om färgen brunt.... Jag som blond passade otroligt bra i brunt när jag var yngre. Och har inga problem med den färgen. Tapetserade faktiskt en fondvägg i ett rum i ett hus jag byggde tillsammans med min fd man.
Härligt att man har så olika smaker
Ha en fin tisdag!

Svar: Tack - så roligt att du tycker det 😊💖Visst är det underbart att vi har olika smak när det gäller färg och annat - tillvaron skulle nog blir fruktansvärt tråkig annars om alla hade likadant överallt 😁
Tack och detsamma! Kram 💖
Heléna

Pauline Hurtig

vad roligt att läsa dina svar :D

Svar: Tack! Så roligt att du uppskattar dem 😊💖
Heléna

elin

Kul att läsa dina svar<3

Svar: Tack - så roligt att du tycker det! 😊💖
Heléna

Yasmine

Superkul att läsa alla frågor och svar! Tycker det var kul att du fick lite annorlunda frågor också :) Tack för tipset om slottet, det ska jag skriva ner! Stor kram <3

Svar: Tack! Jag tycker det var en rolig spridning på frågorna 😊 Hoppas du kommer iväg till Löfstad för det är verkligen värt ett besök 😊 Stor kram tillbaka 💖
Heléna

Mia

Näääää, nu har jag missat nåt roligt ser jag!!! Men kul att läsa dina svar och så visar du så fina bilder <3

Svar: Du får hänga med nästa gång det blir en frågerunda 😊Tack snälla du! Kram 💖
Heléna

Emma Engström

Jättekul att få ta del av dina svar fina! Tycker det låter helt fantastiskt med "varför du bloggar", för har själv fått kontakt och träffat så otroligt fina människor! Bloggen är helt klart givande <3 Så fint att din mormor hade en så positiv påverkan på dig, önskar själv att jag fick uppleva desamma men tyvärr gick hon bort när jag var väldigt liten. Så minnen finns inte kvar tyvärr! Men det var jättekul att få veta lite mer om dig Helena :D KRAM <3

Svar: Tack fina du! Visst träffar man en massa härliga människor här i bloggvärldens som man säkert aldrig hade fått kontakt med annars 😊 Så ledsamt att hon gick bort så tidigt 😔 Min mormor gick också bort för tidigt, men eftersom min mamma var så ung när hon fick mig så fick jag iallafall ha min fina mormor kvar tills jag var 23 år. 💖 Stor KRAM finaste Emma 💖
Heléna

annelie

va kul att läsa svaren synd ja missade och fråga min vän :(...hoppas det kommer en ny frågestund ...ha de gott min vän kramar

Svar: Så roligt att du tycker det vännen! Det kommer fler tillfällen framöver att ställa frågor 😊 Tack och ha det gott du också vännen! Kramar 💖
Heléna

Linda

Oj.. så många frågor du fick. Men så roligt att läsa dina svar. :D

Hoppas att du får en bra tisdagskväll finaste vännen! <3

Stora kramar finaste du! <3 <3 <3

Svar: Ja, det blev några stycken men det tyckte jag bara var roligt 😊
Tack finaste vännen! Hoppas att du också får en riktigt bra tisdagskväll! 💖

Stora kramar tillbaka finaste du 💖💖💖
Heléna

Kort

Vilken rolig idé att folk får ställa frågor och sedan får vi läsa svaren och blir liksom mer bekant med dig... Jag själv började blogga år 2009 för dottern bodde 23 mil bort och sonen 6 mil bort, jag skrev om vad som hände på gården och fotade djuren.. Visste inte du hade utmattningssyndrom, jag fick det 2013 och sedan 2015 har jag inte kunnat jobba.. Fick aldrig mer jobba med mitt älskade jobb på skolan... Kram

Svar: Roligt att du uppskattade inlägget 😊 Det låter som en riktigt bra anledning att börja blogga - då kunde ju barnen hålla sig uppdaterade 😁 Jag har varit sjukskriven tre gånger tidigare för utmattningssyndrom, men när jag fick det igen nu i maj förra året så hade jag varit okej i över 10 år. Huvudet orkade inte med den här gången när jag fick flera sjukdomar inom en kort period. Är på bättringsvägen, men är inte redo för mer än 50 % när jag ska tillbaka efter min rehabilitering efter operationen.Ledsen att din utmattning tog så hårt på dig att du inte kunde återgå till ditt älskade jobb. Det är verkligen skit att huvudet kan ställa till det så för oss!!! Kram fina du 💖💖💖
Heléna

elin

Så mycket härliga matbilder<3

Svar: Tack! Ja, jag älskar ju mat och det återspeglas rätt tydligt i mina bilder 😁💖
Heléna

Carolina

Vad roligt att du fått så många frågor och härligt med alla svaren! Det är intressant att få ta del av hur du får din vardag att gå ihop med barnen och din särbo Calle och annat :D
Riverdale är väldigt bra tycker jag. Speciellt dem första säsongerna!

Svar: Ja, jag är glad över att det var så många som ville ställa frågor till mig 😊 Tack - roligt att du tycker det!Jag ska nog ta och se Riverdale jag också vartefter 😁 Kram 💖
Heléna

enna

Så så så kul att få läsa :) Min mormor är också en av mina förebilder

Svar: Så roligt att du tycker det! 😊 Visst är det något speciellt med en mormor 😍
Heléna

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

Så roligt att läsa dina svar :). Ett av dina barn är födda 1997 samma år föddes min yngsta syster :). Lite roligt där också att läsa om varför du började blogga, kan förstå att det inspirerade dig när din dotter gjorde det :).

Svar: Härligt att du tycker det 😊 Då är de jämngamla då 😁 Ja, det såg så roligt ut när Malin bloggade så jag ville också ge det ett försök och så blev det 😊💖
Heléna

Ullie

tack för svar . va skoj o läsa alla o man älr känna lite bättre tom .
ja men vilken läkare gud o sen ska de få en massa kred för de räddar folk o så
usch man är trött på allt tjat blir man mitta så blir man säger ja



Svar: Så roligt att du tycker det vännen 💖Ja, den läkaren borde ju haft lite bättre förstånd kan man ju tycka...
Tror inte man ska gå omkring och oroa sig för om man kommer bli smittad eller inte. Bara att följa de försiktighetsåtgärder som rekommenderas så har man iallafall gjort vad man själv kan. Kram vännen och sov så gott 💖💖💖
Heléna

Kort

I mitt utmattningssyndrom så blev det huvudet först som drabbades... När jag nu inte tog till mig de varningssignalerna så tog kroppen över och sa ifrån, kunde inte gå, fick krypa fram.. Kära maken skjutsade in mig till akuten i en rullstol... En ung AT läkare som noggrant undersökte mig på alla sätt... Hjärnröntgen osv... Jag blev sjukskriven... I stormötet med rektor, FK, facket och sjukvårdens specialister sa de uttryckligen ifrån att jag aldrig mer fick gå tillbaka till mitt jobb igen, så jag sa upp mig... hade 6 år kvar till pension... Kram och var för tusan rädd om dig, har en länk på min sida om utmattningssyndrom, har krigat mot försäkringskassan och vunnit...

Svar: Utmattningssyndrom kan bli riktigt illa om man inte lyssnar på kroppen och det förstår jag av det du skriver att du har fått erfara. Så ledsen över att det gick så långt för dig! När jag var sjukskriven förra gången så var det rent fysiska symptom som stoppade mig innan jag fick diagnosen utmattning. Jag fick katastrofala värden och hade svår järnbristanemi samt brist på B12. Fick skov av psoriasis och magkatarr. Tack och lov så fick jag ordning på min psoriasis så den inte alls syns idag, mina värden av B12 är perfekta fast de sa att jag skulle vara tvungen att medicinera resten av livet från början och magkatarren har försvunnit. Det som fortfarande inte blir bra är min järnbristanemi eftersom kroppen inte riktigt klarar av att fylla på depåerna som den ska. Den här gången fick jag först lymfocytär kolit och sedan fick blodtrycket en knäpp och sköt i höjden och sedan visade det sig att jag hade cellförändringar och så framfall på det... Huvudet orkade inte med det så jag blev sjukskriven för utmattning. Tack och lov så läkte cellförändringarna ut av sig själv, blodtrycket har jag fått medicin för som funkar, lymfocytär kolit har jag medicinerat mot med kortison och har precis kunnat sluta med det och magen har klarat det. Framfallet har jag precis fått opererat. Nu ska jag bara få huvudet att orka med igen. Jag har redan haft min första dust med FK angående min utmattning efter dag 180, men jag vann den efter mycket kämpande med hjälp av min fantastiska läkare och rehabiliteringskoordinator på VC som har stöttat mig. Det verkar iallafall som att handläggaren har förstått att det är huvudet som är trött och inte jag som är arbetsskygg... Tack för att du delar med dig och jag ska absolut gå in och läsa hos dig om utmattningen! Kram fina du 💖
Heléna

Wifeey

Underbart inlägg som gör att man lär känna dig lite mer :D
Du verkar vara en otroligt underbar kvinna
Så vacker du är, jätte fina bilder du har lagt in

Stor Kram på DIG ♡

Svar: Tack fina du!!! 😍💖 Blir ju riktigt rörd!!!Jag håller tummar och tår för att allt kommer att gå bra på fredag!!! 🙏🙏🙏

Stor KRAM tillbaka fina du 💖💖💖
Heléna

ajlimullersandvik.blogg.se

Får börja med att tacka för så fina komplimanger, och smicker. Jag är en anhängare av dig också ska du veta babe!

När du träffade Calle startade jag min första blogg! Men jag känner att 10 år inte är länge nog, för det ÄR ju så roligt! Blå är min favoritfärg också, i alla fall på kläder och möbler och sånt, men gult tror jag är min favvo i "huvudet" XD

Svar: Jag är bara uppriktig 😁! Härligt - då är vi anhängare åt båda håll 😘
Visst är det otroligt roligt att blogga! Jag har definitivt inte några planer på att sluta - vill snarare utveckla bloggen! Så roligt att du också gillar blått, men egentligen borde jag inte vara särskilt förvånad med tanke på hur många gemensamma saker vi har konstaterat att vi har under den senaste tiden 😁💖 I mitt huvud är petrolgrön min favvofärg 😍

Ha en riktigt härlig onsdag finaste babe!!! Kraaaaam 💖💖💖
Heléna

Petra Olsson

Tack för dina svar ❣️Så kul att så många hade frågor till dig 😘kramar

Svar: Det var jätteroligt att så många ville ställa frågor till mig 😊 Kramar fina du 😘💖
Heléna

Tess

Gud va kul å läsa alla frågor men även svaren :)

Svar: Så roligt att du tycker det 😊💖
Heléna

Therese

Så kul att läsa dina svar på frågorna!

Svar: Tack! Roligt att du tycker det 😊💖
Heléna

Kort

Vill bara ge dig ett råd, kriga och överklaga FK... 2013 blev jag nekad sjukersättning, jag var inte tillräckligt sjuk ansåg min tjänsteman på FK... Jag tog all korrespondens via mail för att kunna visa de fel han gjorde och ifrågasatte hans motivering, när jag tyckte jag fått in tillräckligt överklagade jag och vann, detta gjorde jag helt själv utan facket, 2015 när jag inte ens kunde gå utan kroppen tagit slut totalt blev jag sjukskriven igen...då sökte jag om livränta, ansåg att mina arbetsgivare inte stoppat det skenande tåget i tid, så länge jag tog hand om de tyngsta barnen i skolan så var det bara bra ( för mig var de ungdomarna en gudagåva, bara missförstådda) Nåväl jag hävdade att mina arbetsgivare hade försatt mig i en situation att jag inte skulle få en vettig pension i framtiden, där de inte såg min stress.... Mina arbetskamrater hade varnat rektorerna för de såg ju hur stressad jag var...Herregud vilken situation det var, jag var ledig på fredagarna och mina ungdomar tog ingen annan hand om, de var för rädda för dem... På måndagen stod lärarna uppradade på led och berättade vad som hänt på fredagen... När jag väl sagt upp upp mig sökte jag om livränta.... är man sjuk, och har inga krafter kvar så måste man ta till det sista hur sjukt jobbigt det än är..... tog tre månader att skriva om arbetssituationen, tog hur mycket kraft som helst att orka intervjun i en och en halvtimme för att förklara hur jag blivit sjuk...Jag fick min livränta som ger mig min forna lön tills jag fyller 65... Gissa vad det betyder ❤️ ALLT... Det ger mig en rättvisa att mitt jobb, hela min själ jag la ned på ett jobb jag älskade betydde något... Det var inte mitt fel det var mina arbetsgivare som inte såg till begränsningen av vad någon ska behöva orka.... Blev långt inlägg men kan jag peppa dig eller någon annan så hoppas jag att jag kan göra det....kramar ❤️

Svar: Så skönt att det löste sig för dig så du fick rätt och så att du dessutom fick livränta så du inte behöver gå ekonomiskt back på något du själv inte har varit orsak till! 🙏 Underbart när det löser sig när man kämpar!!💖
Jag pratade med min handläggare på FK så sent som i morse. Hon ringde för att stämma av så jag får jobba med en jämn fördelning av mina timmar när jag kommer tillbaka så inte arbetsgivaren krånglar. Hon månar om min rehabilitering så den funkar så jag kan komma upp i tid igen efter mina egna förutsättningar. Har fått tillfällig arbetsanpassning och har andra arbetsuppgifter tills huvudet räcker till för att börja besöka mina brukare igen inom psykiatrin. Känns som att FK förstår hur jag mår i min utmattning så min sjukskrivning har blivit godkänd så här långt iallafall. 🙏 Hade ju lite krångel först när jag närmade mig dag 180, men det löste sig ju tack och lov efter lite kämpande och övertydlighet om hur mina kognitiva problem krånglar till det för mig. Vet dock att många får problem och tvingas ut till Arbetsförmedlingen för att söka andra former av jobb som är mindre stressande. Förstår inte riktigt det för att tvingas säga upp sig och istället börja söka nya jobb och leva på a-kassa är väl ett så stort stresspåslag som det bara kan bli! 🙄

Tack fina du för ditt pepp!!!! Kramar 💖💖💖
Heléna